2012. október 21., vasárnap

Eiffel torony torta- nyeremény torta


A facebookos játék egyik nyereménytortája már el is készült épp jókor jött mert a nyertes kisfiának pont most van a születésnapja ÉS ráadásul az ötlet is a kisfiútól jött mert nagyon szereti az ilyen építményeket.
remélem tetszeni fog neki. Mit ne mondjak jó kihívás volt elkészíteni rengeteg aprólékos rész volt rajta. de végül is kész lett a nyertesnek tetszett és remélem az ünnepeltnek is fog!
Még egyszer gratulálok és boldog születésnapot kívánok!

Kutya torta ikertesója:)


Mára elkészült a a kutya tortám iker tesója ezúttal csokitortából készült.
A kérés az volt hogy olyan legyen mint a másik így nem igazán változtattam rajta csak a fülecskéjét kicsit másképp tartja illetve befotóztam festés előtt fehéren mert nekem úgy nagyon tetszett és így láthatja mindenki hogy mennyit változtat rajta a festés mintha nem is ugyanaz a torta lenne:)

2012. október 16., kedd

500 like!


Facebookon az oldal elérte az 500 like-ot!
Amit mindenkinek nagyon szépen köszönök amikor elindítottam az oldalt nem is mertem volna gondolni hogy ennyi mindenkinek tetszeni fognak a tortáim. Rengeteg levelet kapok sok szép dicsérő szót amit itt is mindenkinek köszönök és persze továbbra is nagyon szívesen válaszolok a kérdésekre!És tudom hogy régóta ígérem a lépésről lépésre rész bővítését amit nem felejtettem el csak egyszerűen nem tudok időt szakítani rá.. de ami késik nem múlik!:)

A facebookon elért 500 like-al a játék is véget ért és este kisorsoltam a nyeremény tortát ami a Rio című meséből Azúrt fogja megformázni hamarosan láthatjátok!
A másik nyeremény torta amit a kreativitás alapján választottam(nem volt egyszerű) egy Eiffel torony torta lesz.hamarosan ezt is láthatjátok !

Scooby-doo torta


Végre kiélhettem magam ennél a tortánál hiszen a figurák kivételével az egész torta fújva lett :)
Igaz nem adja jól vissza a kép és a teteje foltosnak tűnik...pedig nem az!
Belül csokitortát rejt apró csokidarabokkal.
Egy kislány szülinapjára készült ez a vidáman rémisztő torta:)

Alvó lovacska


Úgy látszik a lovacska téma sokakat megfogott :) ismét egy kis lányka szülinapjára készült egy.
ezúttal álomba szenderülve egy lepke társaságában(a kislány ovisjelét szerettem volna feltüntetni).

2012. október 7., vasárnap

Focipálya


Hát ez egy vicces történet ugyanis mára készítettem el ezt a tortát amit egyébként jövőhétre kellett volna:)
De legalább a fiúkáim nagyon örültek neki na meg persze a férjem is!
De így jövőhéten is készül egy pálya:)
Amúgy csokitortából készült és a szép zöld fű itt is fújva lett :)


Unikornis torta


Úgy látszik az unikornis , ló tortáim megnyerőek mert ismét unikornist kértek (és jövőhétre ismét van kilátásba lovacskás torta lehet kettő is:)) persze kicsit változtattam rajta így más színű sörényt kapott amit most nem kézzel festettem hanem fújtam (hiába nagy szerelem lett ez a technika:))

Aranyhaj torony torta


Egy ugyszint nagyon várt tortám:) Drága barátnőm kicsiny lányának készült igazából meggyőzéses alapon:)
Helló Kitty volt az ötlet aztán gyorsan meggyőztem , hogy ha már drága lánykája aranyhaj rajongó akkor legyen már inkább ilyen tortája ebből ilyennel úgyis ritkábban találkozni mint Kitty macsekkal....
Szerencsémre az ötlet tetszett így elkészült ez a torta ami még plusz extra benne (legalábbis számomra) ,hogy ez a torta már airbrush használatával készült ez az első fújt tortám és bár nem lett tökéletes(bár még egy tortámat sem látom annak) de ahhoz képest hogy ezt a technikát most használtam először teljesen elégedett vagyok vele!
Csokitortából készült a "rét" is és a torony is.


Kalocsai terítős torta


Ismét készült egy Kalocsai mintás torta .Meg kell mondjam kezd komoly fejtörést okozni már ez a minta mert nagyon nem szeretek egyforma tortákat készíteni és azért valljuk be túl sok féleképpen nem igen lehet felhasználni ezt a mintát.Így most egy terítőt tettem a kerek torta tetejére.
A torta egyébként fekete erdő volt (úgy veszem észre mostanában ez nagy kedvenc lett )



Autó kerék


Ez a torta ismét egy egyéves szülinapra készült egy kicsi fiúnak aki nagy kerék rajongó (akárcsak az én kisebbik fiacskám) így jött anyukájának az ötlet hogy ilyen tortát csináltat neki.
A torta túrótorta volt ami gyümölcscukorral készült(sokkal egészségesebb mint a sima cukor és cukorbetegek is fogyaszthatják!)


Vidám színes állatos első szülinapra


Volt kolléganőm kisfiának készült  az aprócska torta kaptam egy képet az elképzelésről amiből végül csak a szivárvány maradt meg:) azt kérték hogy legyenek rajta állat és színes vidám legyen hát ez lett belőle szerintem elég színes és vidám lett:) A torta egyébként a kicsiknél már jól bevált zebra sütiből készült.

Cicis torta


Ez is egy régi vágyam volt már hogy egy cicis tortát készíthessek ez a műfaj még nagyon hiányzott a tortáim közül:)Sokat nézegettem hogy milyen ilyen jellegű torták vannak volt ami nagyon tetszett volt ami túl közönséges volt  valahogy ezek a kigombolt blúzosak engem jobban megfogtak így ezt a szolidabb verziót választottam. a torta fekete erdő torta a cickók pedig csokispiskóta-meggyszósz masszából vannak.

Barbi hab ruhában


Utolsó pillanatban kért torta volt ez a barbi torta három kérés volt az egyik hogy valami tiramisu jellegű legyen a másik hogy ne legyen marcipánnal fondanttal stb bevonva harmadik hogy Mulanra hasonlítson.
Hát a tiramisuval nem volt gond találtam egy nagyon szuper egyszerű és nagyszerű tiramisu gyerekeknek receptet(hamarosan felteszem a receptekhez!) a Mulanra hasonlítson se lett volna nagy gond DE első problémám az volt hogy nem találtam fekete hajú barbit második pedig hogy nem használhattam a szokásos díszítésemet és hát mivel más nem maradt tejszínhabbal voltam kénytelen díszíteni amivel azért eléggé ritkán dolgozom így van még mit tanulnom ...
A torta ilyen lett.. hát én nem vagyok vele elégedett de remélem azért az ünnepeltnek remélem tetszett:

Az első esküvői torta!


Múlthét szombatra elkészíthettem életem első esküvői tortáját. Nagyon örültem neki már nagyon vártam ezt a pillanatot és szerencsémre rögtön nem dobtak be a mélyvízibe, mert egy szolidabb kisebb tortát szerettek volna egy hatvan év körüli párnak készült és minden rám volt bízva annyi volt a kérés hogy legyen rajta egy nászpár így azt már előre elkészítettem:
A tortát szívecske alakúra sütöttem és fekete erdő ízre töltöttem be sokat gondolkoztam a díszítésen, hogy szolid is legyen de az esküvői jelleget ne csak a nászpár adja meg. Itt erősen hiányoltam a virágos textúrát de feltaláltam magam :) így feles pohár segítségével mintáztam a borítást.És a korosztályra való tekintettel természetesen nem maradhatott el a rózsa sem az esküvői tortáról:


Ló torta


Egy kislány szülinapjára készült ez a lovacska torta csokoládé tortából és kézzel festve.
Kicsit nehéz volt elvonatkoztatni az előző lovacskás tortától mert hát valamiért nekem a mesefigurák jobban mennek ennek pedig igazi lóra kellett hasonlítania  de a lényeg hogy a torta sikert aratott:)

Szívecske torta 40. születésnapra


Múlt héten péntekre készült ez a szívecske alakú fekete erdő torta  40. születésnapra túl sok kreativitásomat nem tudtam használni mert kérésre egy kép alapján készült nem szeretek másolni így azért a virágokat a saját stílusomban készítettem :)
A virágok és levelek K2-ből készültek a szöveg és fehér díszítés írókával hát nem vagyok vele túl elégedett ez az írókázás még igen csak gyakorlásra szorul...
De a lényeg hogy a torta tetszett!


Az elmúlt két hét...

Kissé elmaradtam a blog írással de torta dömping volt:) meg hát azért kezd egyre nehezebb lenni beosztani az időmet pocakosan két kis ördög mellett de igyekszem:) Múlt héten hétvégén hat torta született plusz egy hétfőn aztán ezen a héten még jött hozzá négy, az utolsó még itt csücsül a hűtőmben.
Közben öregebb is lettem egy évvel és egy meglepetés party is várt rám 11 gyerkőccel családdal barátokkal tortával (amit nem én készítettem!!! :))És egy hatalmas meglepetés ajándékkal ugyanis megkaptam a vágyva vágyott airbrush szettet.Így az ezen a hétvégén készült tortákon már teszteltem is :)