2013. január 27., vasárnap

Tesz-vesz városi Cicó


Barátnőm kislányának második születésnapjára készült ez a torta.
Nagyon örültem neki mert nem igen találkoztam még Cicós tortával. Itt volt a lehetőség nem kellet valaki más munkája alapján dolgoznom teljesen kiélhettem alkotási vágyamat. Úgy döntöttem hogy kézzel fogom festeni rá Cicót és kis barátját és oldalát fújom. magas torta lett így túl snassznak találtam a sima burkolást így elöl egy masni alá húztam össze (arról nem is beszélve hogy így egyszerűbb volt burkolni :))
a torta meggykrémmel lett töltve most ezt lett a sláger krém:)
Imádtam csinálni ezt a tortát!

Hello Kitty sokadjára 


Kitty cica is egy visszatérő vendégem egy régebbi Kittys torta alapján készült kicsit újra gondolva egy apró lányka örömére csoki torta körberakva túrórúdival.az alap airbrussal fújva készült Kitty cica pedig kép alapján unidecből.

2013. január 26., szombat

Lófej ismét


Igaz nagyon szerettem volna már készíteni lófej tortát hát most nem panaszkodhatom rövid határidőn belül ez volt a harmadik. Érdekes dolog ez a tortázás van egy egy torta ami ha elkészül hirtelen nagyon népszerűvé válik és többen is olyat szeretnének úgy látszik nálam ez a ló lett kis ló nagy ló mesebeli ló igazi ló mása mikor melyik.
Ez a lovacska most azért lett ilyen magas mert tejszínes meggykrémmel lett töltve .

2013. január 12., szombat

Aumacés Verdás torta


És végre utolértem magam ezek a torták tegnap készültek egy kicsi fiúnak a szülinapjára mind a kettő meggyes töltelékkel készült és a jól bevált piskótával annyit változtatva hogy az alsó felső piskóták simák a középső pedig kakaós volt.
Meggyes krém:
2 üveg meggybefőtt
2 csomag vaníliás puding
10 dkg cukor
3dl tejszín
1 csomag habfixáló
A megy levét felfőzöm a pudingporral és a cukorral, ameddig hűl a tejszínt a habfixálóval felverem, majd összekeverem a meggyszósszal végül beleöntöm a meggyet is és átkeverem.
És már tölthető is a torta.
A meggyszószból én egy keveset kiszedtem mielőtt a tejszínhez kevertem volna és azzal kentem át a tortát kívülről és arra burkoltam.



az autós torta alapja fújva lett a verás torta pedig teljes egészében csak a kaktuszok a felhők és a logo nem.ezeket előre megszínezett undicből készítettem vagy utólag ecsettel festettem.

2013. január 11., péntek

Alvó paci kiskacsával


És az igaz lovacskák után újra egy játék paci egy kislányának.
Az örök visszatérő témám:)
A kérés ugy hangzott hogy  a torta egy másik alvó lovas tortám alapján készüljön mert "szerelem volt első látásra" és hogy egy kiskacsa legyen a paci mellett.

Ló torta


Ismét egy régóta várt torta eddig sok mese pacit készítettem de már szerettem volna egy olyan igazit is.
Csoki tortából készült a pacifej és airbrushal lett festve.
És rögtön duplázhattam is mert elvitték a tortát és még rögtön vissza telefonáltak hogy kellene még egy belőle a hétvégi lovardás bulira:) így rögtön ismételhettem is:)
ez volt az első:
ez pedig a második:

Fekete-Fehér


Egy várva várt torta sógornőm szülinapjára készítettem már nagyon vártam régóta szerettem volna fekete fehér tortát készíteni valahogy teljesen szerelmes vagyok a fekete fehér tortákba:) És akár milyen szépek (legalábbis szerintem) egy ilyen tortának nem biztos hogy mindenki tud örülni na de a sógornőm pont egy olyan személyiség akiről biztosra tudtam hogy tetszeni fog neki.


Póke


Egy érdekes torta amit nagyon nem vártam és mégis imádtam megcsinálni.Pedig totál megcsúsztam vele és éjszaka álltam neki a burkolásnak.el is voltam vele pár órát de valahogy nagyon szívesen csináltam:)
Annyi volt a kérés hogy 3 ász és két király kártya legyen rajta es valahol a 29 es szám.

Ovis Karácsonyfa

Ovis karácsonyi ünnepségre készítettem ezt a csokitortát karácsonyfa formába a díszek pedig a gyerekek óvodai jelei.
 

 

Elmo


Barátnőm kisfiának készült Elmo Hát megdolgoztam vele rendesen:) Én a 3D-s tortákat is egybe szoktam burkolni sokakkal ellentétben mindenki állítja hogy ilyen tortánál könnyebb ha a fejet külön burkoljuk hát nekem nem volt könnyebb sőt nagyon megküzdöttem vele Elmo teste csoki torta volt a feje pedig puncs többször is szét kellett szednem mert sehogy se akart jó lenni végül azért mégis én győztem :)
Jorden cipő

Egy várva várt torta és sajnos eltoltam kicsit:(
Régóta szerettem volna valamilyen cipő tortát készíteni végre eljött az alkalom.
Jorden cipőt kellett készítsek kaptam képet is róla csak a színeken kellett változtatnom és hát pont a színeket lettem gondba élénk(lehetleg uv ) színeket kellett volna varázsolnom és gondoltam én 8na nem tudom milyen inditatásból hogy ha gél festékből keverem és ecsettel festem akkor jobb hatást érek el nos ez persze nem jött össze legközelebb fújni fogom ! De akinek készült a torta annak tetszett én meg tanultam belőle.

Fodrász torta



Egy kedves ismerősöm kérésére készült ez a csoki torta annyi volt a kérés hogy fodrász témájú legyen a színek pedig fekete fehér piros hát ez született belőle
Ihone 

Ezt a tortát azért mutatom meg mert élő bizonyítéka annak hogy ahhoz hogy egy torta szép is legyen ne csak finom időre van szükség nem is kevésre!
Ez a torta a férjemnek készült titokban (nos ha olyan valakinek készít tortát az ember akivel együtt él a torta készítésében a legnehezebb a titok:))
Ez a torta az alatt a 3 óra alatt (igen összesen 3 óra a sütéstől a krémkészítésen át a betöltessél és díszítéssel együtt!!!!)készült el ameddig a párom elment egy céges kis bulira.
Persze nagy kapkodás mind e közben itthon három gyerek (a legkisebb 1 hónapos ) piskóta krém hűtés udvaron ( még szerencse hogy tél van) közben gyerek fürdetés fektetés majd torta betöltés persze legkisebb köszöni nem alszik ... szerencsére barátnők megérkeztek így gyerek kézről kézbe jár végre ugorhatok neki a díszítésnek de már csak 1 óra van hátra apa érkezéséig unidec színezés ikonok  gyurmázása torta fújása és íme a tökéletesen elnagyolt elkapkodott túl fújt háromnegyedig kész torta DE apa legalább örült neki.
Szóval jó munkához idő kell!:)

Motor torta


Gyors motor gyors torta :) sógorom szülinapjára készült ez a tortácska a saját motorja alapján extra csokis csokitortán suhan a motor

vigos tortácska


A Chuggington torta párja ez a kis virágos tortácska mely sógornőm "elmaradt" (éppen akkor született a legkisebb fiacskám :) )szülinapjára készült. kinder szelet torta plasztik csokival burkolva .

Chuggington torta


Az elő tortám amióta a legkisebb fiacskám megszületett:) A középső manóm nagy kedvence ez a mese így kérdés nem volt milyen tortája lesz 3 szülinapjára mível nagy Bogyó és Babóca rajongó így csak és kizárólag csoki torta lehetett (mível Bogyónak is csokitortája volt a mesében :))

Piros kisautó

 

Az utolsó pocakosan készített tortám:) egy kisfiúnak készült  ez a piros autócska a kérés annyi volt hogy piros legyen és ne a Villám McQeen szerintem cuki lett.

Pikk-Pakk Hello Kitty


Az a tortácska a barátnőm kislányának készült ilyen elő szülinapi tortának gyorsan összeszórva Hello Kittys tortaformába zebrasüti gyors burkolás egy kis airbrush pár unidec golyó és kész is miközben 5 gyerkőc szaladgált körülöttünk :)

Első szülinap

Még mindig 2012-ben jártunk amikor a következő torta készült egy 1 éves kislánynak készítettem ezt a tortát amivel kapcsolatban csak annyi volt a kérés hogy ne legyen a szokásos első szülinapi torta és hogy csajos legyen nos szerintem sikerült :

2013. január 9., szerda

Rio torta


ez a torta is még tavaly készült ugyanúgy mint az Eiffel torony ez is nyeremény torta volt szintén egy kisfiú kapta.A felhők alatt csokitorta lakozik az alap torta airbrush technikával készült.