Hozzávalók:
|
5, 5dl tej
1 csoki puding
3 ek cukor
3 ek liszt
2 Rama margarin
1 ek kakaópor
15dkg porcukor
2 csg nagy Albert keksz
|
Elkészítés:
|
3dl tejet elkezdünk melegíteni, egy másik tálba pedig összekavarunk
csoki pudingot, 3 ek cukrot és 3 ek lisztet, majd 2 dl tejjel
összekavarjuk és a meleg tejhez öntjük.
Egy másik lábasba melegítjük a Rama margarint, hozzá adunk fél dl tejet, 1
ek kakaóport és 15 dkg porcukrot (még sose tudtam kimérni, 5 ek-al
szoktam tenni) Majd az egészet egybe öntjük és sűrűre főzzük. (én átszoktam botmixerrel keverni hogy teljesen egyenletes sima krém legyen.Ha kicsit kihűlt a kívánt formába rakjuk (egy réteg krém egy réteg keksz). A gyerekeknél ez sokkal jobban bevált süti mint bármilyen piskótából készült torta.
Alap piskóta készítése:
Kipróbáltam rengeteg sok receptet nagymamaféle tuti receptet új receptet
minden félét volt ami jó volt egyszer, egyszer meg nem volt ami nagyon
bonyolult időigényes volt.
Végül nekem Kiskukta receptje vált be tökéletesen!
http://kiskukta.blogspot.hu/2010/11/tortalap.html itt tudjátok
megnézni (és ha már arra jártok nézzétek meg a csodálatos tortáit is!)
Kedvenc csokitortám:
Hozzávalók(24cm átmérőjű tortához)
Tészta:
10dkg étcsoki
10dkg puha vaj(jó a margarin is)
10dkg porcukor
1 csipet só
5 tojás fehérje és sárgája
2 ek kakaópor
8dkg rétesliszt
1kk sütőpor
Krém:
12,5dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
3 tojássárgája
5dkg étkezési keményítő
2,5dl tej
25dkg tortabevonó (lehet csoki is)
20dkg puha vaj(jó a margarin is)
Elkészítés:
Sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Tortaformát kivajazzuk megszórjuk liszttel.
A tésztához a csokit gőz felett felolvasztjuk.A vajat a porcukrot és a sót krémesre keverjük a tojássárgáját és a csokoládét apránként hozzáadjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük , a kakaóport a lisztet és a sütőport beleszórjuk.
Habverővel a vajas masszába keverjük Formába töltjük és kb 40 percig sütjük.
Rácson hűtjük pár órát pihentetjük.(én este szoktam megcsinálni és másnap reggel töltöm)
A krémhez a porcukrot, a vaníliás cukrot a tojássárgáját a keményítőt és a tejet gőz felett sűrű krémmé verjük.Hideg vízfürdőbe áttéve alaposan kihűtjük.
A tortabevonót (vagy csokit) gőz felett felolvasztjuk. A vajat habosra verjük, a tojáskrémet és a tortabevonót kis adagokba hozzáadjuk.
A krémet kihűtjük és a tortát betöltjük.
Nem a legegyszerűbb recept de nagyon finom!
Raffaelo torta
Piskótához:
- 6 tojásfehérje
- 20 dkg kristálycukor
- 10 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 cs sütőpor
- margarin, liszt a forma kikenéséhez
Krémhez:
- 6 tojássárgája
- 2 cs vaníliás pudingpor
- fél l tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg kristálycukor
- 10 dkg kókuszreszelék
-
elkészítés
Piskóta elkészítése:
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és így verjük tovább, míg a cukor el nem olvad.
- Mikor ez megtörtént, óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket, majd a sütőporos liszet.
- Margarinozott, lisztezett formába töltjük, tűpróbáig sütjük (halvány rózsaszín). A piskótát kihűtjük.
Krém elkészítése:
- A tejet feltesszük forrni.
- A tojások sárgáját összekeverjük a pudingokkal és az összes cukorral
(kis kézi rugós habverő), majd ezt beleöntjük a forró tejbe, végig
keverjük a habverővel. Ne ijedjünk meg, ha nagyon kemény és darabos,
pont így lesz jó.
- A pudingot kihűtjük.
- A szobahőmérsékleten puhult margarint habosra keverjük géppel, majd
hozzákeverjük a kihűlt pudingot, végül a kókuszreszeléket. Ezt jó
alaposan eldolgozzuk, hogy krémes legyen.
- A piskótát legalább 4 rétegbe vágjuk, de nem baj, ha nem sikerül, az ízén nem változtat! :-)
- Majd megtöltjük. A piskótát kívülről is bevonjuk, majd a hűtőbe tesszük pár órára dermedni egy kicsit. (forrás:http://www.nosalty.hu/recept/raffaello-torta-fondant-bevonattal )
Túró krém:
Hozzávalók:
3 ek zselatin
50 dkg túró
1 citrom reszelt héja és leve
10 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
3 dl tejszín (ha 4 dl, az sem ront rajta)
3 dl natúr joghurt
Elkészítés:
A túrót a citrom héjával és a levével, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük.
Hozzáadjuk a joghurtot,
A kevés hideg vízbe áztatott zselatint felolvasztjuk, de nem forraljuk.
Hozzáadjuk a túrós masszához.
Amikor már kicsit sűrűsödni kezd, beleforgatjuk a felvert tejszínt.
Ezt a krémet szoktam használni a túró tortához egyszerű nagyszerű eddig mindenkinek ízlett
(A recept a Nosalty-ról származik Barackos túrótorta csak a barackot kihagytam belőle:)
Piskótából itt is Kiskukta féle piskótát szoktam használni.
| |
|
|
Köszönöm,hogy rátaláltam az oldaladra!Én nem vagyok egy cake boss,de remélem a tőled ellesett praktikákkal sikerül a fiamnak egy csuda tortát készíteni! :)
VálaszTörlésNem is vagyok névtelen! :( Adrienn :)
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésÖrülök hogy ide találtál remélem találsz hasznos infókat!
A napokba igyekszem új egyszerű recepteket feltölteni illetve fázisfotókat is:)
Sok sikert a tortádhoz!
Szia!
VálaszTörlésNagyon szépek a tortáid! Csizmás kandúrt nem készítettél még véletlenül? Ötlet kellene, hogy hogy is mutat a tortán..(((:
Szia!
VálaszTörlésKöszönöm szépem!
sajnos még nem készítettem!
De írd be googleba hogy puss in boots cake és nagyon szupik vannak!