2012. július 29., vasárnap

 

És a gyerek torták után itt egy szolid tortácska






Sógornőm és anyósom névnapjára készült ez a torta ismét Kiskukta fekete erdő torta receptje alapján.

2012. július 28., szombat

Mára két torta is készült
Egy spongyabob torta egy három éves kisfiúnak:
Spongyabob belül dobos tortát rejt.kivül a szokásos unidecel van bevonva díszítve sikerült fotóznom a készítés közben.Úgyhogy ahogy időm engedi felteszem a képeket és a leírást a lépésről lépésre oldalra.
Nagyon örültem ennek a kérésnek hogy elkészítsem ezt a helyes kis figurát igazán jó móka volt bár ebben a nagy melegben nem volt egyszerű dolgozni az unidecel:( de remélem azért a végeredmény tetszett a kis ünnepeltnek.

A másik torta a változatosság kedvéért egy Hello Kitty torta (nem ér nevetni lesz még egy ebben a hónapban :))ez egy nagyobb leányzónak készült úgyhogy vissza vettem a nagy rózsaszín díszítésből kicsit szolidabbra bár a kép nem adja vissza rendesen a színeket (sajnos este fotóztam )a torta alapja nagyon szép halvány lila lett a virágok pedig rózsaszín és pink(igen ami pirosnak néz ki az pink!!!)
A díszítés fekete erdő tortát rejt a receptet Kiskuktánál  találtam. Nagyon jó kis recept (és a megy krém valami fantasztikus maradt belőle egy kicsi azt jól megkóstoltuk :)) én annyit változtattam rajta hogy a végén kicsit át turmixoltam mert sikerült olyan meggy befőttet vennem ami főzés közben kicsit sem akart szétfőni és úgy nem akartam beletenni a tortába így a botmixerrel kicsit rásegítettem.




2012. július 25., szerda

Elkészült Egy újabb tortácska egészen kicsike egy kicsi lány névnapjára.
Boldog névnapot Kingus!

2012. július 22., vasárnap

Elkészült a Hello Kitty-s torta

Egy három éves kis lányka kapja születésnapjára.
Szerintem igazán csajosra sikerült :)
(kiélhetem magam ilyenkor ha kislánynak készíthetek tortákat mint fiús anyuka:) )

Fázis fotók a lépésről lépésre résznél!!!

2012. július 18., szerda

A hétvégi tortából egy kis előzetes:




Hello Kitty-s torta fog készülni egy kislányka szülinapjára a figurát előbb elkészítem így hétvégére az unidec kellőképpen megszilárdul.
( A figura elkészítése a lépésről lépésre bejegyzésnél!!!)


2012. július 17., kedd

Játék a Facebookon!


http://www.facebook.com/tortakotthonrol


Ha kíváncsi vagy mi lesz ebből látogass el a http://www.facebook.com/tortakotthonrol  -ra likeold az oldalt és a játékot az első 50 like után elkészítem és a likeolok közül valaki haza viheti !!!

2012. július 14., szombat

Kicsit más ugyan de gondoltam felteszem ide hiszem tökéletes gyakorlás a torta díszítéshez és jó szórakozás a gyerekeknek:)
Gyurma készítés házilag:
 Miért vásárolnád meg, mikor könnyedén és nem utolsó sorban olcsón elkészítheted te magad is ezt a Play-doh minőségű gyurmát, amivel a gyerkőc kedvére alkothat. A végeredményt akár tartós is lehet, mert sütőben, vagy radiátoron ki lehet szárítani, így akár színezni sem kell előre, mert mikor megkeményedett, kedvedre festheted olyanná, amilyenné csak akarod!
 Amire szükséged lesz
2 bögre liszt
1 bögre apró szemű só
2 bögre langyos víz
2 tk borkősav/citromsav
1 ek olaj
ételszínezék (ha nincs, fehér gyurma lesz belőle)
Így csináld
Keverj össze mindent, lehetőleg csomómentesen. Olyan edényt válassz, amelyben kevésbé égnek le a dolgok, tehát dupla feneke van.
Közepes lángon kell kavargatni. Ez eleinte könnyű, aztán nehezedik a dolog. Amikor már úgy érzed, nem lehet tovább kavargatni (pár perc csak), akkor ki kell kaparni a lábasból és még melegében kézzel átgyúrni.
Ha színesre szeretnéd, akkor csepegtess hozzá ételszínezőt és alaposan gyúrd bele.
Teljes lehűlés után műanyag zacsiban, vagy fedett tárolóedényben kell tartani. Így sokáig nem szárad ki és akár hetekig is eláll.
Forrás:www.mintamokus.com
Én kipróbáltam és tényleg nagyon szuper a kiszárítás folyamatban bár egyenlőre azt látom hogy száradás alatt kicsit össze esik de erről majd írok ha teljesen kiszáradt.
és akkor pár kedvcsináló kép:


 Nálunk Angry Birds függők a gyerekek úgyhogy ezek lettek belőle:)

Úgy néz ki kiszáradtak a madárkák és hát sajnos jól sejtettem a végeredmény nem túl tökéletes:(
ilyenek voltak frissen:
  

és ilyenek lettek pár nap száradás után:




Szóval kiszárítani szépre nem igazán lehet de gyurmázni vele tökéletes:)